Cennetten sonra hayat var mı?
Cennetteki yaşam sonsuzdur ve orada birçok mükafat olacaktır. İnanca göre, kâfirler, müşrikler ve münafıklar cennete gidemezler ve sonsuza dek cehennemde kalacaklardır.
Cennette hangi duygular var?
Kötü hisler ve düşünceler cennette yer almaz. Bu nedenle, cennetteki insanlar başkalarına karşı kin ve nefret hissetmeyeceklerdir. Aksi olsaydı, cennet olmazdı. Bu, cennetteki insanlara Allah’ın bir lütfu olarak verilmiştir.
Cennette sonsuz hayat sıkıcı olmaz mı?
Cennet sonsuz bir hayatın yaşandığı yer olduğundan, verilen nimetler sonsuz çeşitliliktedir. Cennetteki anımız önceki zamandan daha güzel olacak, verilen nimet öncekinden farklı ve daha lezzetli olacak ve bu insanlara hiçbir sıkıntı, zorluk ve sıkıntı vermeyecektir.
Cennette üzülmek var mı?
Cehennemde ise durum tam tersidir ve mutluluk ve hazza ulaşamayacaklardır. Bu açıdan bakıldığında cennetteki bir kişi cehenneme düşen yakınlarını bilmeyecektir. Çünkü eğer öyle olsaydı üzülürdü ama cennette üzüntü yoktur.
Ahirette bedenimiz olacak mı?
Büyük kitabımız Kur’an-ı Kerim’de ölümden sonra dirilişin ve ahiretteki ikinci hayatın ruh ve bedenle olacağı ifade edilmektedir. Yani hem ruhsal hem de fiziksel olacaktır.
13 yaşında ölen cennete gider mi?
“Sözleri itibar gören âlimler, Müslüman çocuklarından küçük yaşta ölenin Cennetlik olduğu hususunda ittifak etmişlerdir. Çünkü o çocuk dinen sorumlu değildir.” (Nevevî; “Sahih-i Müslim Tefsiri”; Cilt: 16, s. 207).
Cennette insanların ilk yiyeceği nedir?
İbn Kayyim el-Cevziyye, s. 267-293). Hadislere göre cennette insanlara verilen ilk yemek havyar ziyafetidir (Buhari, “Enbiyâʾ”, 1; Müslim, “Münâfiḳīn”, 30).
Cennette telefon var mı?
Yani hayır, telefon yok.20 Aralık 2022Yani hayır, telefon yok.
Cennette her şey serbest mi?
Allah’ın ahirette yasakladığı her şeyi bulacağımıza dair bir söz yoktur. Çünkü ahirette bize izin verilecek şeyler sınırlıdır. Erkekler ipek giymeli, içki içmeli, altın ve gümüş kaplardan yemeli ve içmelidir; bu dünyada yasaktır.
Cennette sevişmek var mı?
Bu sorunun cevabı açıkça “hayır”dır. Başka bir deyişle, Kuran’da ahiretteki cinsel yaşam hakkında hiçbir ayrıntı yoktur, var olup olmadığı konusunda da net bir ifade yoktur. Bu bakış açısından, ahiretteki cinsellik “mümkün” kategorisine aittir.
Allah cennette kendini gösterecek mi?
Cevap verdi: Allah Teala, gazabıyla kendilerine bakmalarını engellediği için, kendisinden razı olduğu Allah, kendisini dostlarına gösterecektir. Hadiste kullanılan benzerlik/benzetme terimi, görmek ile bir başkasını görmek arasındaki bir benzetmedir.
Cennette uyku var mı?
Ölümün kardeşi sayılan uykunun ahirette hiçbir anlamı olmayacaktır. Cennette uykuya gerek kalmayacaktır, çünkü ne yorgunluk ne de çaresizlik olacaktır, “Orada onlara hiçbir yorgunluk dokunmaz” ayetinin de kanıtladığı gibi.
Cennette herkes birbirini tanıyacak mı?
Evet, insanlar birbirlerini tanıyacaklar; cennette iseler cennette de birlikte olacaklar, cehennemde iseler cehennemde de birlikte olacaklar.
Cennette öfke var mı?
Cenneti aradığınızda asla bulamayacağınız şeyler vardır! Ama bunlar cennete giden hiç kimsenin asla aramayacağı şeylerdir. Örneğin, öfke, hiddet, kıskançlık, yalan, dedikodu, kavga, dövüş, kötü söz, iftira, küfür, adaletsizlik, hırsızlık, aldatma, hile, ihanet…
Cennette kavga var mıdır?
Ayet ve hadislerde cennet tasvirlerinin ortaya koyduğu genel çerçeve şudur: Cennet hayatı, tam bir rahatlık ve refah içinde geçen bir hayattır; hastalık, yaşlılık, sakatlık, yoksulluk, mücadele, keder ve acı gibi dünya hayatının maddi ve manevi olumsuzluklarının hiçbiri cennette yoktur; Allah’ın rızasına kavuşmak…
Cennete gittikten sonra ne olacak?
Dünya ve gökyüzünün şekli değişir ve yargı dünyası yaratılır. Herkesin hesap vereceği ve cennete ve cehenneme gideceği Kıyamet Günü’nde ölümden sonra sonsuz yaşam başlar. Cehennemdekilerden bazıları günahlarının cezasını çekecek ve cennete gidecektir. Allah’a inanmayan ve O’na ortak koşanlar sonsuza dek cehennemde kalacaktır.
Cennette aile hayatı var mı?
Kuran’da cennete gidecek olanlara aileleriyle birlikte orada olacakları müjdesi verilir. Birçok ayette dile getirilen bu müjdenin tek şartı, ailenin her bir üyesinin iman etmesi ve iyi işler yapmasıdır. Dolayısıyla cennete girmenin ön koşulu imandır ve herkes kendi çabasıyla cenneti kazanmalıdır.
Ölümden sonra yaşam var mıdır?
Ölümden sonra hayatta kalma konusunda bugüne kadar bilimsel bir kanıt yoktur. Beyin ölümü gerçekleştiğinde, bilinç ve zihinsel aktiviteler sona erer ve vücuttaki kimyasal reaksiyonlar durur. Bu nedenle, bilim insanları genellikle ölümden sonra yaşam olmadığına inanırlar.
Ahirette cinsellik var mı?
Bu sorunun cevabı açıkça “hayır”dır. Başka bir deyişle, Kuran’da ahiretteki cinsel yaşam hakkında hiçbir ayrıntı yoktur, var olup olmadığı konusunda da net bir ifade yoktur. Bu bakış açısından, ahiretteki cinsellik “mümkün” kategorisine aittir.