İçeriğe geç

Kastamonuda En Çok Ne Yetişir

Kastamonu’da hangi meyve ve sebzeler meşhurdur?

Ayrıca fasulye, bamya ve barbunya fasulyesi ekiyoruz. Kastamonu’da doğal olarak yetişen meyvelerden reçel, marmelat ve pekmez üretiyoruz. Çilek, böğürtlen, ahududu, alıç, yabani armut, kuşburnu, kızılcık ormanda yetişiyor, elmalar bahçelerden toplanıyor… Ayrıca küçük bir meyve bahçemiz de var.

Kastamonuda hangi ağaç yetişir?

Kıyı orman alanında kızılçam, sarıçam, karaçam, köknar, porsuk gibi iğne yapraklı türler ile kayın, meşe, dişbudak, akçaağaç, kızılağaç, karaağaç, kestane, ıhlamur, şimşir, yabani fındık, kavak gibi yaprak döken türler yetişir. Gürgen ve çınar ağaçları da vardır.

Kastamonu en çok neyi meşhur?

Kastamonu, yemekleri, tarihi mekanları ve hediyelik eşyalarıyla dikkat çeken bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Kastamonu’nun en meşhur ürünleri arasında Taşköprü sarımsaklı ve etli ekmeği yer alıyor. Çeşitli yemekleri, tarihi kültürü ve eserleriyle dikkat çekiyor.

Kastamonu geçim kaynağı nedir?

Zengin orman kaynaklarına sahip olan Kastamonu’da orman ürünleri, orman ürünleri ve mobilya imalatı önde gelen sektörlerdir.

Kastamonu’da en çok neler yetişir?

İlimizin başlıca tarım ürünleri buğday, arpa ve patatestir. Ayrıca sanayi bitkisi olarak şeker pancarı ve sarımsak da üretilmektedir. Türkiye’de üretilen sarımsağın %25’i Kastamonu’da üretilmektedir.

Kastamonu kökeni nereden gelir?

Kastra kelimesi Latince’de “kale” anlamına gelir. Komnenler bir Bizans hanedanı ve Bizans döneminde bu bölgenin yerleşimcileridir. Bu iki kelime zamanla Kastamonu şeklini almıştır.

Kastamonu kışın soğuk mu?

Kastamonu bölgesinde yazlar sıcak ve parçalı bulutlu, kışlar ise çok soğuk, karlı ve parçalı bulutludur. Yıl boyunca sıcaklık genellikle -5°C ile 28°C arasında değişir, nadiren -13°C’nin altına ve 34°C’nin üzerine çıkar.

Kastamonu’da hangi iklim görülür?

Kastamonu ilinde iki farklı iklim tipi görülür. İlin kuzeyinde Karadeniz iklimi hakimken, güneyde Orta Anadolu ikliminin etkileri görülür.

Kastamonu’da zeytin yetişir mi?

Zeytin, Güney Marmara’da Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’de yetiştirilir. Bu bölgelerin dışında ılıman iklime sahip Karadeniz bölgesinde de az miktarda zeytin yetiştiriciliği yapılmaktadır. Karadeniz bölgesinde; Samsun ve Kastamonu gibi illerde zeytin ağaçlarına rastlanmaktadır. Ayrıca Artvin Yusufeli’nde zeytin yetiştirilmektedir.

Kastamonu’da ne yemeli?

Kastamonu’nun Meşhur YemekleriBanduma.Kuyu KebabıPatates BuduSimit Tiridi.Etli Ekmek.Ekşi Pilav.İnebolu Simit.Kastamonu PastırmaDiğer ürünler…

Kastamonu’nun en güzel yeri neresi?

1- Cide. Cide, Kastamonu’nun en güzel tatil beldelerinden biri olarak kabul edilir. Binlerce yıllık tarihiyle bilinen Cide, antik çağlara kadar uzanır ve Karadeniz’in büyüleyici koylarından biri olan Gideros Koyu’na ev sahipliği yapar. Ayrıca doğa sporlarının popüler adreslerinden biri olan Loç Vadisi de ilgi çekmektedir.

Kastamonu yöresel ürünler nelerdir?

Kastamonu Mutfağı etli ekmek/günlük etli ekmek. Kastamonu’nun en lezzetli yemeklerinden biridir. … Devrekâni Türkiye Banduma … Kastamonu Siyez Buğdayı/Bulgur/Un. …Tosya Pirinç. …Kastamonu simidi. … Kastamonu Simit Tiridi. … Taşköprü Kuyu Kebabı … Kastamonu Çekilmiş HelvaDaha fazla ürün…

Kastamonu ne için değerli?

Kastamonu ili jeolojik yapısı nedeniyle yeraltı kaynakları bakımından zengin potansiyele ve çeşitliliğe sahip bir ildir. Genel Müdürlüğümüz tarafından il ve yakın çevresinde yapılan araştırmalar sonucunda çok sayıda metal madeni ve yatakları ile endüstriyel hammadde yatakları tespit edilmiştir.

Kastamonu’da üretilen en önemli ürün nedir?

Bölgenin başlıca tarla ürünleri sarımsak, fiğ (tane), pirinç ve buğdaydır. Bölgede üretilen sarımsak sadece Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesinde üretilmekte olup Türkiye’nin sarımsak üretiminin %25,2’sini karşılamaktadır.

Kastamonu yüzde kaç Türk?

13. Karadeniz’e kıyı uzunluğu bakımından en uzun kıyı şeridine sahip il Kastamonu’dur.

Kastamonu’da mandalina yetişir mi?

Kastamonu’nun sahil kesiminde her türlü mandalina çeşidini yetiştirebilir, dalından mandalina toplayabilirsiniz ama yüksek yaylalarda sadece evde saksıda mandalina yetiştirebilirsiniz.

Kastamonu’da kaç çeşit yemek var?

Derleme çalışmalarında Kastamonu’da 812 çeşit yemek tespit edilmiş, bu yemeklerden yaklaşık 500’ünün Anadolu’nun diğer bölgelerinde bilinmediği ortaya konulmuştur.

Kastamonuda fındık yetişir mi?

Kastamonu’nun Daday ilçesinde kuraklığa dayanıklı fındık fidanı yetiştiriliyor.

Tarım ürünleri nelerdir?

Bölge halkının geçimini sağlamak için ürettiği ürünler arasında başta fıstık olmak üzere pamuk, pirinç, buğday, arpa, nohut, fasulye, mercimek, tütün, soğan, sarımsak, biber, salatalık, domates, patlıcan, karpuz ve diğer sebzeler yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir