Kastamonu’nun doğal güzellikleri nelerdir?
Gideros Körfezi, Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Küre Dağları Milli Parkı, Çatak Kanyonu, Ilgarini Mağarası, Loç Vadisi, Yeşil Göl, Dipsizgöl Tabiat Parkı, Ballı Dağı, Yeşilyuva Tabiat Parkı, Şehit Şerife Bacı Tabiat Parkı, Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Çukurhan Göleti Şehrin en güzel doğal güzelliklerinden biridir…
Kastamonu’da en güzel deniz nerededir?
Kastamonu’nun en popüler ve tercih edilen plajları şunlardır: Abana Plajı, Evrenye Kadınlar Plajı, Ginolu Koyu Plajı, Hacıveli Plajı, Özlüce Plajı, Boyranaltı Plajı, Cide Halk Plajı, İlişi Plajı ve Gideros Koyu.
Kastamonu’nun gezilecek yerleri nelerdir?
Kastamonu Gezilecek YerlerTaşköprüHorma Kanyonu.Ilgaz Kayak Merkezi.Ilıca Şelalesi.Valla Kanyonu.Kastamonu Kalesi.Çatak Kanyonu.Ginolu Koyu.Diğer yazılar…
Kastamonu neyi ile ünlü?
Yemek kültürü genelde hamur işleri ve ete dayalı olan Kastamonu’da yöre halkının geçmişten günümüze taşıdığı en meşhur yemekler arasında Taşköprü Püryanı, Daday Et Ekmeği, Şenpazar Cırığı, Cide Cevizli Helva, Tosya Keşkek, Bozkurt Cöbüsü Devrekâni Banduma ve Soğan Dolması Azdavay yer alıyor.
Kastamonuda hangi kanyonlar var?
Uzunöz Köyü’nde bulunan bu pansiyon, Horma Kanyonu, Valla Kanyonu, Ilıca Şelalesi ve Çatak Kanyonu gibi Türkiye’nin en etkileyici doğal güzelliklerine yakındır.
Kastamonun neyi meşhur tatlı?
Kastamonu’ya özgü bir tatlı olan Kastamonu Çekme Helvası hazırlanırken, önce helvanın roux’u hazırlanır. Tereyağını bir kazanda eritin ve unu ekleyin. Un ve yağ karıştırılıp kısık ateşte yaklaşık bir saat kadar iyice kavrulur ve ardından soğuması için bir kaseye alınır.
Kastamonu’da kaç tane deniz var?
Kastamonu’da denize girilebilecek plajlar: Şehir Plajı, Cide. Kumluca Sokak Plajı, Cide. Akbayır Köyü Plajı, Cide. İç Liman Plajı, Doğanyurt.
Kastamonu güzel bir şehir mi?
Kastamonu, Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli turistik şehirlerinden biridir. Doğal güzellikleri, tarihi eserleri, ormanlık alanları ve denizi ile Batı Karadeniz Bölgesi’nin öne çıkan illerinden biridir. Şehir, Ilgaz Dağları ile Küre Dağları arasında yer almaktadır. Bu nedenle, şehrin yeşil doğasıyla oldukça ilgi çekici olduğu söylenebilir.
Kastamonu’da ne yenir?
Kastamonu’ya özgü yemeklerin arasında Etli Ekmek, Banduma, Kuyu Kebabı, İncir Dolması, Siyez Bulgur Pilavı, Ekşili Pilav, Simit Tiridi, Cirik Tatlısı, Miklama, Uryani Erik Hoşafeti, Patates Paça ve İnebolu Simit gibi pek çok lezzet yer alıyor.
Kastamonun neyi meşhur hediyelik?
Şehrin simgesi haline gelmiş pek çok hediyelik eşya ürünü bulunmaktadır. Özellikle buzdolabı magnetleri, Tosya pirinci, Taşköprü sarımsağı, sarı başörtüsü, Sinica bezi ve Ala eriği hediyelik eşya denince akla ilk gelenlerdir. Özellikle kadınların el emeği göz nuru ürünleri şehirde ön plana çıkmaktadır.
Kastamonu’ya hangi mevsimde gidilir?
Tarihi turlar veya dini turizm planlıyorsanız, ılıman havanın hakim olduğu bahar aylarını seçebilirsiniz. Kanyon geçişi ve deniz turizmi için yaz aylarını seçmek seyahat konforunuz açısından önemlidir.
Cidenin neyi meşhur?
Cide geziniz sırasında göreceğiniz en önemli yerler Gideros Koyu, Loç Vadisi, Kerempe Deniz Feneri, Karakadı Köyü, Rıfat Ilgaz Müzesi, Malyas Kanyonu, Okçu Kalesi, Çoban Kalesi, Evken Şelalesi, Kılıçlı Mağarası ve Aydos Kanyonudur.
Kastamonu’nun en ünlü meyvesi nedir?
Uryan eriği olarak bilinen erik yalnızca Kastamonu’da yetişir.
Bolu Kastamonu’dan ne zaman ayrıldı?
Osmanlı İmparatorluğu döneminde Bolu, Çankırı ve Sinop’u içine alan Kastamonu ili, 1907’de Bolu’nun, 1918’de de Çankırı ile Sinop’un ayrılmasıyla bugünkü durumuna kavuşmuştur.
Kastamonu neden önemli?
Kastamonu, Fatih Sultan Mehmet’in 1460 yılında Sinop’la birlikte bu şehri fethetmesi ve Candaroğulları Beyliği’ni ortadan kaldırmasıyla Osmanlı İmparatorluğu’na bağlandı. Kastamonu, lojistik destek açısından en güvenilir bölge olması nedeniyle Kurtuluş Savaşı sırasında büyük avantajlar sağladı.
Kastamonu’nun tarihi mekanları nelerdir?
Kastamonu Kalesi, Atabey Camii, Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi, Yanık Sultan Türbesi, Nasrullah Camii, Saat Kulesi gibi birçok tarihi eser bulunmaktadır. Çivisiz inşaat kullanılarak inşa edilen Mahmut Bey Camii de burada yer almaktadır. Türkiye’nin ilk “Kent Tarihi Müzesi” de Kastamonu şehir merkezinde açılmıştır.
Kastamonu su kaynakları nelerdir?
Sonuç olarak, Kastamonu ilinde yeraltı suyu ağırlıklı olarak Gökırmak, Devrez Çayı ve Devrekani Çayı havzalarında bulunmakta olup, Devrez Çayı Havzası ile Gökırmak Havzasından çıkarılan yeraltı suyu içme, kullanma ve sulama amaçlı kullanılmaktadır.
Kastamonu’nun en güzel ilçesi hangisidir?
Gönüllerin bir, niyetlerin güzel olduğu bir akşamda Kastamonu’nun güzel ilçesi #Cide’de hemşehrilerimizle buluştuk.
Kastamonu’da hangi orman var?
Kastamonu ili yüzölçümünün %58,54’ü ormanlarla kaplıdır. Normal Koru orman alanı: 492.578 ha. Bozuk orman alanı: 198.899 ha. Normal baltalık orman alanı: 10.
Tavsiyeli Bağlantılar: Ördekvari Yürüyüş Nasıl